Twee werelden komen samen

27 oktober 2016

Twee verschillende werelden kwamen samen: leerlingen groep 8 van christelijke basisschool De Fûgelsang uit Berltsum en inburgeraars die lessen volgen op het Friesland College. Samen gingen ze door middel van een circuit aan de slag met een werkwoordenspel, zinnen maken, antwoorden bevestigen/ontkennen, informatie over een huis huren of kopen, het milieu …. Het was niet alleen een mooie manier om met elkaar te communiceren en samen te werken, maar ook een prima inkijkje voor de basisschoolleerlingen op wat inburgeraars allemaal moeten kennen en kunnen om hun cursus met goed gevolg te doorlopen.

Gezellig
Na een pauze met koffie, thee, limonade en heerlijke koekjes deden de kinderen en inburgeraars in gemengde groepjes samen oer-Hollandse spellen. Na korte uitleg door de kinderen van onder meer mens-erger-je-niet en ganzenbord ging iedereen fanatiek aan de bak. De afsluitende speurtocht op twee verdiepingen viel ook bij iedereen in goede aarde. De groep die als eerste met de oplossing kwam mocht het slot van een koffer te kraken. Een koffer die poncho's en zonnebrillen bleek te bevatten voor iedereen, niet alleen voor de winnaars. 

Zowel de inburgeraars als ook de leerlingen waren heel enthousiast over deze ochtend, en daarom gaan we dit zeker vaker organiseren!

« Terug naar overzicht