Inburgering

Bent u vanuit het buitenland in Nederland komen wonen? Dan wilt u natuurlijk graag prettig in Friesland kunnen leven, wonen en werken. Als u de Nederlandse taal kent, voelt u zich hier sneller thuis. U komt makkelijker in gesprek met de buren, op school, bij de huisarts en op het werk. Ook heeft u meer kans op (vrijwilligers-) werk of het volgen van een opleiding.

Het kan het zijn dat u verplicht bent om in te burgeren volgens de Wet Inburgering. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inburgering. Dat betekent dat u zelf mag kiezen bij welke school/organisatie u wilt inburgeren en in welke woonplaats.

Tijdens het inburgeringstraject leert u Nederlands lezen, spreken en schrijven. Ook leert u hoe we in Nederland met elkaar omgaan. De School voor Volwasseneneducatie biedt u een traject op maat. U kunt beginnen wanneer u wilt, op verschillende locaties in Friesland. De docent maakt samen met u een opleidingsplan. Binnen uw persoonlijke opleidingsplan werkt u zelfstandig aan uw taalportfolio. Met behulp van de computer logt u in op uw persoonlijke leeromgeving.

Wat bieden wij?

Informatie

Op de website www.inburgeren.nl van de Nederlandse overheid kunt u meer informatie vinden over inburgeren en over het aanvragen van een lening.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om in te burgeren? Neem dan contact op via ons contactformulier voor een gesprek of bel met 088- 060 22 00.